Capello moet weg als Rusland EK 2016 niet haalt

16 februari 2015, 13:59

Fabio Capello bezit een lucratief contract bij de Russische voetbal tot en met het WK van 2018 in eigen land, maar er zit een addertje onder het gras. Als de Italiaan er niet in slaagt om het land naar het Europees kampioenschap van 2016 te leiden, moet hij het veld ruimen. Dat bevestigt bondsvoorzitter Nikolai Tolstykh.

Volgens Tolstykh is in het contract van Capello opgenomen dat de Russische bond bij slechte resultaten af kan van de Italiaan. "Als we ons niet plaatsen voor het EK, wordt de verbintenis ontbonden", verklapt hij.

Met een jaarsalaris van zo'n zeven miljoen euro is Capello de best betaalde bondscoach ter wereld. Dit contract hangt als een molensteen om de nek van de Russische voetbalbond, vorig jaar had het maandenlang niet de middelen om Capello te betalen. Pas in februari kon Capello, die sinds juni 2014 geen geld ontvangen had, wordt betaald. Dit was mogelijk door hulp van Alisher Usmanov, hij leende het bedrag aan de bond.

De kans lijkt reëel dat Rusland het EK van 2016 in Frankrijk gaat missen. In kwalificatiegroep G staat het land na vier wedstrijden op de derde plaats, de achterstand op koploper Oostenrijk bedraagt vijf punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen