Blanc: "Ploeg die het best verdedigt, heeft grootste kans"

16 februari 2015, 20:30

De ziekenboeg van Paris Saint Germain voor de eerste ontmoeting met Chelsea in de achtste finales van de Champions League, dinsdag in het eigen Parc des Princes, is vol. Serge Aurier, Yohan Cabaye en Lucas Moura ontbreken sowieso tegen de Londenaren, terwijl achter de naam van Gregory van der Wiel, Thiago Motta, Blaise Matuidi en Marquinhos een vraagteken staat. Coach Laurent Blanc weet dat het lastig wordt.

"Ik hoop dat er morgen een goede chemie is tussen de spelers, technische staf en het publiek. Dat hebben we nodig tegen een sterke ploeg als Chelsea. Om dat team te ontwrichten, zullen we allemaal op ons best moeten zijn", aldus Blanc maandag op de persconferentie.

Vorig jaar stonden Chelsea en Paris SG ook al tegenover elkaar in het miljoenenbal, toen in de kwartfinale. De Londenaren wonnen. Blanc: "De defensie is de sleutel, maar dat geldt niet alleen zozeer voor de wedstrijd van morgen, maar voor alle grote duels. Vorig jaar scoorde Chelsea een uitgoal, wij niet. En zodoende hebben zij gewonnen. Beide ploegen hebben veel getalenteerde spelers, maar de club die het best verdedigt, zal de grootste kans hebben om door te bekeren."

De wedstrijd tussen Paris SG en Chelsea is speciaal voor David Luiz, aangezien hij de Engelse club afgelopen zomer verruilde voor de Franse. De Braziliaanse verdediger is zijn oude werkgever nog niet vergeten. "Als ik scoor, dan zal ik niet juichen. Dit uit respect voor mijn voormalige teamgenoten. Maar ik zal zeker blij zijn", aldus David Luiz.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen