Roda JC knokt zich na 3-0 achterstand naar punt

16 februari 2015, 21:56   Bijgewerkt: 16 februari 2015, 22:04

Ondanks een dramatische openingsfase heeft Roda JC Kerkrade maandag toch een punt gepakt in de Jupiler League. De Limburgers stonden in de uitwedstrijd tegen Jong Ajax al binnen een kwartier met 3-0 achter, maar knokten zich uiteindelijk terug tot een 3-3 gelijkspel. Desondanks zal de grijns op de gezichten in Nijmegen na vanavond nóg groter zijn.

Want door het puntenverlies van Roda JC heeft koploper NEC nu een voorsprong van maar liefst veertien punten op de Limburgse formatie, de nummer twee van het klassement. Zodoende heeft NEC de kampioensschaal al stevig in handen en staat het met anderhalf been in de Eredivisie. Er zijn nog dertien wedstrijden te spelen in de Jupiler League.

De nederlaag van Roda JC bij Jong Ajax was te wijten aan een dramatische beginfase van de ploeg. Al binnen een kwartier keek de ploeg van coach René Trost tegen een 3-0 achterstand aan. Richairo Zivkovic opende in de zevende minuut de score en tekende negen minuten later voor de derde Amsterdamse treffer. Tussendoor had Jaïro Riedewald voor de 2-0 gezorgd. De verdedigende middenvelder veranderde een vrije trap van Robert Muric van richting.

Hicham Faik bracht Roda JC na 27 minuten terug in de wedstrijd. De middenvelder dook vrij op voor de neus van Jong Ajax-keeper Andre Onana en tikte de 3-1 binnen. Dezelfde Faik was in blessuretijd ook verantwoordelijk voor de gelijkmaker, nadat Anco Jansen in de 65ste minuut vanaf elf meter de aansluitingstreffer had gemaakt.