Sacchi baart opzien: "Te veel zwarte spelers in Italië"

17 februari 2015, 11:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Arrigo Sacchi heeft de aandacht gewekt met een opvallende uitspraak. De voormalig trainer van AC Milan heeft verkondigd dat hij vindt dat er 'te veel zwarte spelers' in de Italiaanse jeugdelftallen zitten. Volgens de oud-coach heeft Italië haar 'waardigheid en trots verloren'.

Sacchi was er hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor dat het begrip 'totaalvoetbal' in de Serie A geïntroduceerd werd, in zijn hoogtijdagen met Milan. Op een ceremonie in Pistoia heeft hij echter voor scheve blikken gezorgd, met controversiële uitlatingen. "Ik ben zeker geen racist en mijn historie als coach bewijst dat, beginnend bij Frank Rijkaard. Maar als ik kijk naar de jeugd in Italië, dan vind ik het nodig om te zeggen dat er te veel zwarte spelers rondlopen", sprak Sacchi.

In de optiek van de voormalig succestrainer van Milan zijn de ontwikkelingen in het Italiaanse voetbal een slechte zaak. "Italië heeft geen waardigheid en trots meer. Het moet niet mogelijk zijn dat onze teams vijftien buitenlandse spelers hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen