We gaan weer los in de Champions League

17 februari 2015, 14:31   Bijgewerkt: 17 februari 2015, 14:40

Na een onderbreking die voor de echte voetballiefhebber veel te lang duurde wordt de bal vanavond weer aan het rollen gebracht in de Champions League. Er zijn nog zestien ploegen in de race om op 6 juni in de finale te mogen staan in het Olympiastadion in Berlijn. Op de eerste twee speeldagen van de dubbele confrontaties in de achtste finales komen alle vier de Nederlanders die nog in het toernooi zitten mogelijk in actie. Eén ding is zeker in dit stadium van het miljoenenbal: voor geen enkele club wordt het een makkie.

Prachtige clash in achtste finales

Volgende week staan met Manchester City-FC Barcelona en Juventus-Borussia Dortmund twee krakers van jewelste op het menu, maar de ontmoeting tussen Paris Saint Germain en Chelsea is de meest aansprekende pot van deze week. De twee kapitaalkrachtige clubs ontmoeten elkaar eerst in het Parc des Princes in Parijs. Wie is er favoriet in het affiche? Op papier Chelsea, maar hier wil manager José Mourinho weinig van weten. "In de laatste tien jaar is het wat betreft de winst van het toernooi fifty-fifty tussen de favorieten en de outsiders", zei hij. PSG-coach Laurent Blanc beaamt dat de verschillen tussen de twee kapitaalkrachtige clubs klein zijn. "De defensie is de sleutel." In de poulefase werd PSG tweede in de groep van Ajax, waar ook FC Barcelona en APOEL Nicosia in zaten. Chelsea won de groep met Schalke 04, Sporting en NK Maribor.

Bayern met oorlog in hoofd naar Oekraïne

Bayern München moet voor een plaats bij de laatste acht een reis naar Oekraïne maken. Hoewel Shaktar Donetsk op papier thuis speelt, moet het uitwijken naar Lviv. Dat heeft te maken met de onveilige situatie in Oekraïne. De problemen in het Oost-Europese land zijn zeker niet onopgemerkt gebleven bij Bayern. "De oorlog die zich afspeelt zit wel in onze hoofden. Het is onmogelijk om daar niet aan te denken, het grijpt je aan", zei Arjen Robben al in aanloop naar het duel. De Duitse recordkampioen is volgens Bild met een mooi gebaar op de proppen gekomen, door de medische rekeningen te betalen van dertig Oekraïense kinderen die in de oorlog gewond zijn geraakt.

Schalke wil nieuwe vernedering voorkomen

Schalke 04 werd in de loting gekoppeld aan Real Madrid. De Duitsers zullen meteen gedacht hebben aan vorig jaar, toen het treffen met de Spaanse topclub uitliep op een regelrecht debacle. In eigen huis werd de nummer vier van de Bundesliga met 1-6 afgedroogd, waardoor de return in Bernabéu (3-1 voor Real) een formaliteit was. Die Königsblauen zullen overigens geen knikkende knietjes hebben, aangezien Real Madrid de nodige manschappen mist. Pepe keert waarschijnlijk terug, maar Sergio Ramos, James Rodríguez, Luka Modric, Fábio Coentrão en Sami Khedira zijn niet inzetbaar. Het gemis van deze spelers liet zich vorige week merken, toen de stadsderby tegen Atlético Madrid met 4-0 verloren ging.

Porto op dreef zonder bankzitter Martins Indi

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen