Defensief Chelsea krijgt royale beloning in Parijs

17 februari 2015, 22:43

De nummer één van Engeland was dinsdag niet naar het Parc des Princes gekomen om het publiek te vermaken. Chelsea had in de eerste wedstrijd tegen Paris Saint Germain maar één doel: een goede uitgangspositie verwerven voor de return. Dat lukte, want na negentig minuten stond een stand op het scorebord (1-1) waar coach José Mourinho dik tevreden over kan zijn.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee, een gewaarschuwde Mourinho misschien wel voor drie of vier. Vorig seizoen, in de kwartfinale, had Chelsea in Frankrijk met 3-1 verloren van Paris Saint Germain. Dat resultaat werd de ploeg bijna fataal, maar op eigen veld wist Chelsea de opgelopen schade met enige mazzel toch nog te repareren (2-0). Maar Mourinho wist dus als geen ander hoe gevaarlijk PSG kan zijn, vooral op eigen veld.

Ditmaal wilde Mourinho niet in het mes van Paris Saint Germain lopen en dus was voorzichtigheid troef bij de Londenaren. Belangrijk was vooral dat de organisatie achterin en op het middenveld klopte, alles wat voorin gebeurde was mooi meegenomen. Een gelijkspelletje zou prima zijn, straalde de ploeg uit.

Het bleef bij een gelijkspel, maar wel een gelijkspel met één winnaar. Een kleine zege, of zelfs een 0-0 gelijkspel, is voor Chelsea in de return voldoende om het karwei af te maken. De opdracht is, op papier, een stuk eenvoudiger dan een klein jaar geleden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen