Bayern komt niet tot scoren in koud Lviv

17 februari 2015, 22:50   Bijgewerkt: 17 februari 2015, 23:45

Een nieuwe demonstratie van Bayern München is uitgebleven. Drie dagen na de 8-0 zege op Hamburger SV in de Bundesliga, bleef de Duitse kampioen op bezoek bij Shaktar Donetsk steken op 0-0. Bayern eindigde het duel met tien man, Xabi Alonso kreeg een rode kaart.

De wedstrijd kreeg met 0-0 een opmerkelijke uitslag, want het komt zelden voor dat Bayern München niet scoort. De laatste keer dat het er niet in slaagde om tot scoren te komen in een Europese uitwedstrijd was in november 2003 en in de Duitse competitie scoort het aan de lopende band. In de groepsfase van de Champions League had de ploeg in drie uitwedstrijden dit seizoen bovendien maar liefst tien keer het net weten te vinden.

Shaktar, dat door de winterstop in eigen land al maanden geen officiële wedstrijd gespeeld had, slaagde er echter in om Bayern in toom te houden. Het duel werd vanwege de onrustige situatie in het land gespeeld in Lviv, ver weg van Donetsk, en in de Oekraïense vrieskou kwam Bayern er niet doorheen. Shaktar knokte voor iedere meter en maakte het Bayern, mede door fysiek de strijd aan te gaan, het leven zuur. Het leidde ertoe dat de wedstrijd grimmig verliep en Bayern niet aan zijn geliefde spel toekwam. Dat werd er niet eenvoudiger op toen routinier Alonso na 65 minuten moest inrukken, nadat hij zijn tweede gele kaart gekregen had. Hiermee viel een mooi jubileum voor de Spanjaard in het water, want hij speelde in Lviv de honderdste Champions League-wedstrijd in zijn carrière. Hij won het toernooi twee keer, met Liverpool en Real Madrid.

Met elf tegen tien veranderde niets meer aan de stand, waardoor met name Shaktar bijzonder tevreden kan zijn. Het leeft nog en mag in de return, volgende maand in München, hopen op een enorme stunt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen