Robben: "We moeten gewoon gaan voetballen"

18 februari 2015, 08:45

Arjen Robben baalt van de instelling van Bayern München in de tweede helft van de eerste ontmoeting met Shaktar Donetsk in de achtste finales van de Champions League, dinsdag in Oekraïne. "We beginnen gewoon niet goed. Dat mag niet. Een soort gemakzucht, veel te nonchalant eigenlijk", mopperde Robben na afloop bij de NOS.

"Dan breng je jezelf ook in de problemen. We gingen fouten maken en kregen zelfs een rode kaart (Xabi Alonso in de 65ste minuut, red.). Tja, dan wordt het een andere wedstrijd", aldus Robben, die wel te spreken was over de eerste 45 minuten van zijn elftal. "Toen waren we best goed. Alleen, van de kansen die je krijgt, daar moet je er één van maken. Daar moeten we dodelijker in zijn."

Bayern oogde in de tweede helft geïrriteerd, vanwege de spelers van Shaktar en de arbitrage. Robben: "We moeten met z'n allen gewoon gaan voetballen. Over die irritaties wil ik het niet eens hebben. Dat hoort er niet bij. Of we van de wijs waren gebracht? Nee, zeker niet. Het was af en toe wat fel. Op het randje. Een scheidsrechter moet dat in goede banen leiden."

De return is over drie weken in Duitsland. Robben weet dat Bayern in de eigen Allianz Arena nog flink aan de bak zal moeten om zich bij de laatste acht van het miljoenenbal te scharen. "Dat lijkt me duidelijk. Shaktar is een goede ploeg met heel gevaarlijke spelers. We moeten oppassen. We moeten er volgende keer geen tegen krijgen", besloot hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen