Van de Looi jaar langer hoofdcoach FC Groningen

18 februari 2015, 14:44

Erwin van de Looi heeft ook in het seizoen 2015/2016 het eerste elftal van FC Groningen onder zijn hoede. Het contract van de coach is met één jaar verlengd, meldt de club. Van de Looi is bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdcoach in Euroborg en leidde de club vorig seizoen naar Europees voetbal.

Het nieuws over de contractverlenging van Van de Looi volgt enkele dagen nadat assistent Dick Lukkien voor drie jaar bijtekende. Directeur Hans Nijland is blij dat beide trainers voorlopig aan boord blijven. "Van de Looi en Lukkien zijn vakmannen. Ze vormen bovendien een prima tandem", laat hij weten op de site van zijn club.

FC Groningen heeft er bewust voor gekozen om hoofdcoach Van de Looi één jaar langer vast te leggen en assistent Lukkien drie. "Tot en met dit seizoen liep de contractduur van beide trainers gelijk en dat vonden wij geen wenselijke situatie meer. Wij hebben er met de meerjarige verbintenis voor Lukkien bewust voor gekozen de continuïteit binnen de technische staf ook voor de wat langere termijn te waarborgen", legt de beleidsmaker uit. "Met onze hoofdtrainer bekijken we de situatie vanaf nu jaarlijks. Met deze opzet waren beide trainers het ook volledig eens. Er is op technisch vlak nu duidelijkheid richting volgend seizoen, dus we kunnen ons wat dat betreft volledig concentreren op het laatste deel van de competitie en de naderende halve finale om de beker."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen