Cocu vreest Zenit niet: "De groep is gemotiveerd"

18 februari 2015, 15:34

In eigen land is PSV heer en meester, maar Europees voetbal kan natuurlijk een ander verhaal zijn. PSV kreeg bij de loting niet de gemakkelijkste tegenstander. Morgen opent de ploeg uit Eindhoven in eigen huis het tweeluik tegen Zenit Sint-Petersburg, een club met ruime Europese ervaring. Coach Phillip Cocu is net als Memphis Depay niet bang voor Zenit, maar weet ook dat een klein foutje eerder afgestraft zal worden dan de ploeg normaal gesproken gewend is.

"Dit is een mooie wedstrijd voor de club, de spelers en voor supporters", vertelde Cocu op de website van PSV. "Zenit heeft veel ervaring, is in de Champions League actief geweest en staat bovenaan in de Russische competitie. Daar willen we ons mee meten en dan zal je volledig gefocust die wedstrijd in moeten gaan."

De voorbereiding op dit duel is wat anders verlopen dan normaal. De kennis van Zenit is niet groot bij de spelers, waardoor Cocu heeft geprobeerd ze snel bij te spijkeren. "De spelers uit de Eredivisie kennen we bijna allemaal, die van Zenit niet echt", legde hij uit. "De spelers krijgen daarom clipjes opgestuurd van hun directe tegenstander, wat we overigens altijd doen in voorbereidingen op een wedstrijd. Daarnaast focussen we ons op de punten waar de mogelijkheden liggen en waar de kracht van Zenit ligt. Ze zijn in de kleine ruimtes goed en spelen vanuit de reactie. De groep is gemotiveerd en we moeten zorgen dat we niet te veel kansen weggeven, zij straffen dat af", aldus de coach.

Memphis Depay weet ook dat het geen gemakkelijke wedstrijd gaat worden, maar de aanvaller ziet genoeg kansen. "Wij spelen thuis en hoeven echt niet bang te zijn voor ze", vertelde hij. "Een goed resultaat is het belangrijkst, we willen winnen. Een goede wedstrijd spelen is echter niet alles, dat hebben we gezien tegen Dinamo Moskou. We moeten scherp zijn en zorgen dat ze niet dat ene momentje benutten om een doelpunt te maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen