Kritische Van Gaal komt er vanaf met waarschuwing

18 februari 2015, 18:44

Louis van Gaal heeft van de Engelse voetbalbond FA geen sanctie opgelegd gekregen naar aanleiding van zijn uitlatingen na het FA Cup-duel met vierdeklasser Cambridge United (0-0) over arbiter Chris Foy. De manager van Manchester United is weggekomen met een waarschuwing.

Van Gaal zou de regels hebben overtreden met zijn kritische opmerkingen in de media, die de integriteit van het scheidsrechterskorps in twijfel getrokken zouden hebben. De Nederlandse coach zei na het gelijkspel tegen de nietige opponent dat 'alle aspecten van de wedstrijd tegen United waren'. "Het veld, de scheidsrechter, alles wat je maar kunt bedenken. Je hebt de scheidsrechter gezien, het is altijd hetzelfde liedje", bromde Van Gaal.

De manager liet het op een hoorzitting aankomen en heeft dus alleen een waarschuwing gekregen. Van Gaal was teleurgesteld over het feit dat de FA een onderzoek naar hem instelde, liet hij onlangs weten. "In dertig jaar als trainer heb ik nooit een onderzoek aan mijn broek gehad. Volgens mij heb ik niets verkeerds gezegd. Voor de wedstrijd heb ik gezegd dat alles in het voordeel van de underdog is."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen