"Wat moet ik zeggen? Dat papa is weggeduwd omdat hij zwart is?"

19 februari 2015, 12:09

De beelden van Chelsea-fans die een donkere man in Parijs uit een metro duwen en daarbij zingen dat ze er trots op zijn om racisten te zijn, zijn de hele wereld overgegaan. De man in kwestie, Souleymane S., doet in Franse media zijn verhaal. Hij reageert opvallend gelaten op het walgelijke incident.

"Ik wilde in de trein stappen maar een groepje Engelse supporters hield me tegen en duwde me terug", citeert Het Nieuwsblad hem. "Ze zeiden dingen in het Engels maar die begreep ik niet, want ik ken geen woord Engels. Ik snapte wel dat ze met mij spotten om mijn donkere huidskleur." De wereld reageerde geschokt op de beelden, maar de hoofdpersoon zelf keek er niet van op. "Weet u, racisme is een deel van mijn leven. Ik was niet zo verrast, al gebeurde het wel nog nooit in de metro. Thuis heb ik er ook niets over gezegd tegen mijn vrouw of drie kinderen. Wat moest ik dan vertellen? Dat papa in de metro is weggeduwd omdat hij zwart is?"

De 33-jarige man hoopt dat de Engelse voetbalsupporters geïdentificeerd worden, zodat er ingegrepen kan worden. "Ze verdienen een straf. Dit mag niet zomaar voorbijgaan", aldus de Fransman.

Eerder liet Chelsea weten het gedrag van de fans ten strengste af te keuren. "Dit gedrag is weerzinwekkend en verdient geen plaats in het voetbal of de maatschappij. Elke strafrechtelijke vervolging van de betrokkenen zullen wij ondersteunen. Als er belastend bewijs komt voor de betrokkenheid van seizoenkaarthouders van Chelsea of leden van de club, dan zullen wij de meest strenge maatregelen nemen. Inclusief stadionverboden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen