Maaskant rekent zich rijk: "Zes keer winnen en we zijn veilig"

19 februari 2015, 13:44

NAC Breda opent vrijdag de 24ste speelronde van de Eredivisie, de ploeg speelt op eigen veld tegen SC Cambuur. Een cruciale wedstrijd voor de thuisploeg, want NAC Breda heeft de punten keihard nodig. De achterstand op de 'veilige' vijftiende plaats, waarop nu Go Ahead staat, bedraagt inmiddels acht punten.

Ondanks deze flinke achterstand maakt coach Robert Maaskant zich nog niet al te druk. "Als we nog zes keer winnen zijn we veilig", rekent hij voor op de website van NAC Breda. "Ondanks de resultaten van de afgelopen weken ben ik optimistisch. In aanvallend opzicht creëren we steeds meer. De realiteit is wel dat het gat met de 'veilige' posities groter wordt, maar we wisten dat we niet alles in eigen hand hadden. Je moet van je concurrenten winnen en daarnaast ergens een keer verrassen. Dat moet de komende weken gebeuren."

Maaskant benadrukt dat zijn team nog volop in ontwikkeling is. "Er valt nog veel te verbeteren, in alle facetten. We hebben bewust gekozen voor een nieuw elftal. Als je maar drie keer wint is een elftal lam geslagen, dat is logisch. Dan moet je het vertrouwen opnieuw opbouwen en daar zijn we nu mee bezig", stelt hij.

Tegen Cambuur ontbreken Henrico Drost en Jeffrey Sarpong nog bij NAC Breda, de twee zijn onvoldoende hersteld van blessures. NAC Breda bewaart goede herinneringen aan deze tegenstander, op bezoek in Leeuwarden won het eind vorig jaar met 0-1. Maaskant hoopt in het Rat Verlegh Stadion op eenzelfde resultaat. "Iedereen is net bekomen van carnaval, laten we er meteen nog een feest tegenaan gooien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen