Cambuur wil door: "Eigenlijk begint seizoen nu pas echt"

19 februari 2015, 15:30

Na de zwaarbevochten overwinning in de Friese derby tegen sc Heerenveen was het een paar dagen feest in Leeuwarden, maar bij SC Cambuur moest het vizier in de loop van de week alweer op de volgende wedstrijd. Komende vrijdag wacht namelijk de uitwedstrijd tegen NAC Breda in het Rat Verlegh Stadion. Coach Henk de Jong hoopt dat zijn ploeg het succes van de derby in Brabant een vervolg kan geven.

Na de derby was het een gekkenhuis bij en rond Cambuur, geeft De Jong toe. "Niet normaal hoeveel berichtjes en reacties we hebben gehad, echt fantastisch. Door onze geweldige supporters en manier van voetballen merk je ook dat iedereen in het land het ons gunt en positief is over de club. Dat is mooi om te zien."

Nu moet zijn club door, benadrukt de coach op de clubsite. "Het winnen van De Derby is geweldig, en daar moet je ook van genieten, maar als ploeg willen we nu ook door. We staan op dertig punten, maar eigenlijk begint het seizoen nu pas echt. Dat besef is er bij iedereen, we gaan echt niet opeens achterover leunen. Waar dat gaat eindigen, geen idee. Ons doel is om in ieder geval het puntentotaal van vorig seizoen te overtreffen."

In Breda mist Cambuur zijn aanvoerder, Mohamed El Makrini. "hij heeft last van zijn enkel en zijn knie. Het is niet heel ernstig, het gaat geen weken duren, maar voor nu moet hij het even rustig aan doen", aldus De Jong. Daar staat tegenover dat clubtopscorer Bartholomew Ogbeche na een schorsing weer inzetbaar is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen