Dost wéér de held, misser Mertens deert Napoli niet

19 februari 2015, 21:06   Bijgewerkt: 20 februari 2015, 01:16

VfL Wolfsburg heeft een grote stap gezet naar de achtste finales van de Europa League en dat is vooral te danken aan Bas Dost. De Nederlandse spits in topvorm maakte donderdag in de thuiswedstrijd tegen Sporting Lissabon, de eerste confrontatie in de tweede ronde, beide doelpunten: 2-0. Napoli kan kwalificatie voor de laatste zestien bijna niet meer ontgaan. Ondanks een gemiste strafschop van Dries Mertens (ex-PSV) wonnen de Italianen met 0-4 bij Trabzonspor.

Dost verruilde SC Heerenveen in de zomer van 2012 voor VfL Wolfsburg, maar kwam - ook vanwege blessureleed - maar moeizaam op stoom in Duitsland. Maar sinds een aantal weken draait de motor van de Nederlandse aanvaller ineens op volle toeren. Dat ondervonden onder meer Bayern München en Bayer Leverkusen al aan den lijve. Tegen laatstgenoemde club was Dost afgelopen weekend met maar liefst vier treffers de matchwinner. Vanavond liet hij het ook in internationaal verband zien, met twee goals tegen Sporting.

Met Jonathan De Guzman in de basis schoot Napoli sterk uit de startblokken in de uitwedstrijd tegen Trabzonspor. Al binnen 27 minuten stonden de Italianen met 0-3 voor, door doelpunten van Henrique, Gonzalo Higuain en Manolo Gabbiadini. Dries Mertens had in de 85ste minuut de vierde Napolitaanse treffer kunnen maken, maar de oud-PSV'er miste een strafschop. Duvan Zapata legde in blessuretijd alsnog de eindscore vast op 0-4.

Basisspeler Ibrahim Afellay ging met Olympiakos met 2-0 onderuit bij Dnjepr Dnjepropetrovsk, door tegengoals van Jaba Kankava en Ruslan Rotan in de eerste tien minuten van de tweede helft. Ruud Vormer zegevierde wel op vreemde bodem. De Nederlandse middenvelder, die de volledige wedstrijd speelde, won met Club Brugge met 1-3 bij Aalborg BK. Mamadou Obbi Oularé en Lior Refaelov waren verantwoordelijk voor de 0-2 ruststand. Door een eigen goal van Kenneth Petersen werd het na een uur spelen 0-3, Nicklas Helenius redde tien minuten later de eer voor Aalborg. Everton haalde ondanks een 1-0 achterstand uit bij Young Boys (1-4), mede door een hattrick van Romelu Lukaku. Torino en Athletic de Bilbao hielden elkaar op 2-2 in Italië.

De returns zijn volgende week. De winnaars bereiken de laatste zestien van de Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen