Sluipschutter Hulk bezorgt Zenit nipte zege op PSV

19 februari 2015, 20:57   Bijgewerkt: 19 februari 2015, 21:31

PSV zal alle zeilen moeten bijzetten om de achtste finales van de Europa League nog te kunnen bereiken. De Eindhovenaren verloren donderdagavond onnodig de eerste wedstrijd van het tweeluik met Zenit St. Petersburg in het Europese bekertoernooi. Steraanvaller Hulk van de Russen, grote delen van de wedstrijd onzichtbaar, toonde zijn sluipmoordenaarskunsten door na een uur voor de enige treffer te tekenen (0-1) en verschafte Zenit daarmee een uitstekende uitgangspositie voor de return.

Met Zenit rolde er een tegenstander van formaat uit de koker voor PSV bij de loting. De kapitaalkrachtige ploeg van trainer André Villas-Boas, die onbedreigd de Russische ranglijst aanvoert, vloeide als nummer drie van een sterke Champions League-poule met AS Monaco, Benfica en Bayer Leverkusen af naar de EL. Daartegenover gold als mogelijk voordeel voor de Eindhovenaren dat het treffen met PSV het eerste officiële duel vormde voor Zenit in 2015, aangezien de Russische Premier League tweeënhalve maand heeft stilgelegen.

Het vermoeden van Cocu werd direct in de eerste helft al bevestigd. De bezoekers hielden de gelederen goed gesloten en lieten het initiatief over aan PSV. De Eindhovenaren beproefden hun geluk aanvankelijk voornamelijk aan de linkerkant, waar Jetro Willems voor het meeste gevaar zorgde. De linksback weet zich zowel in verdedigend als aanvallend opzicht goed van zijn taak en bracht de thuisclub bijna aan de leiding, maar maaide in kansrijke positie half over de bal heen.

Aan de andere kant was Rondón met een kopbal dicht bij de openingstreffer, maar de aanvaller kopte de bal recht in de handen van PSV-doelman Jeroen Zoet. Toch was de grootste kans voor rust voor de koploper van de Eredivisie. Direct nadat Hulk de vuisten van Zoet had getest met een zwabberbal uit een vrije trap, zette Depay een vliegensvlugge uitbraak op touw. Maar zijn balletje breed op Wijnaldum, die de bal voor het intikken had, was te slordig.

PSV zette in het restant van de wedstrijd nog wel aan, maar kon op twee kansjes van invaller Jürgen Locadia en Depay na niet echt gevaarlijk meer worden. Daarmee liepen de Eindhovenaren gezien het spelbeeld tegen een onnodige nederlaag aan, waardoor een plek in de achtste finales van de Europa League ineens ver weg is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen