Feyenoord houdt zich uitstekend staande in Rome

Jw
19 februari 2015, 21:05   Bijgewerkt: 22 februari 2015, 13:20

Feyenoord heeft donderdagavond een knap resultaat geboekt in de knock-outfase van de Europa League. Op bezoek bij AS Roma speelden de Rotterdammers met 1-1 gelijk. Na een beroerde eerste helft, waarin Gervinho de score opende namens de thuisploeg, herpakte Feyenoord zich uitstekend. Colin Kazim-Richards zorgde met zijn treffer na rust voor een goede uitgangspositie in de return.

De komst van Feyenoord naar AS Roma ging niet zonder slag of stoot. Ruim 6.000 supporters waren meegereisd naar de historische hoofdstad van Italië, maar een aantal daarvan was er niet om cultuur op te snuiven. Op woensdag en vlak voor de wedstrijd leidde het tot meerdere clashes tussen Nederlanders en de Italiaanse politie, waardoor veel pleintjes in Rome op een slagveld leken. Woensdag werden al 33 supporters opgepakt, een paar van hen kregen direct een celstraf opgelegd.

AS Roma kwam in de 22ste minuut alsnog op voorsprong. Gervinho werd opnieuw vanaf de rechterflank goed aangespeeld en scoorde met een subtiel hakje (1-0). Het scenario waar Feyenoord voor vreesde leek uit te komen. De ploeg van trainer Fred Rutten werd de bal gegund, maar de Italianen sloegen toe.

Feyenoord liet zich na de gelijkmaker niet inzakken. Integendeel, de bezoekers waren in staat om AS Roma onder druk te zetten. Het leidde echter niet meer tot grote kansen. Het spel van de huidige nummer drie van de Eredivisie was wel genoeg om AS Roma op afstand te houden. Pas in de slotfase werd de Italiaanse formatie weer gevaarlijk. Seydou Doumbia had nog een doelpunt op zijn slof, maar de invaller schoot via een Feyenoord-been naast. AS Roma had het duel met tien man moeten eindigen, maar scheidsrechter Ovidiu Hategan was mild voor verdediger Mapou Yanga-Mbiwa, die Kazim-Richards van achteren onderuit schoffelde.