De Zeeuw contstateerde: "Voetbalwereld is achterbaks"

20 februari 2015, 09:41

Demy de Zeeuw zat maar liefst zes maanden zonder club en dat zorgde ervoor dat hij de gelegenheid had om met een afstandje naar de voetbalwereld kon kijken. De oud-speler van Go Ahead Eagles, AZ, Ajax, Spartak Moskou en Anderlecht heeft zich tot aan het einde van het seizoen verbonden aan NAC Breda. Een keuze voor zijn eigen toekomst, geeft hij aan in het Algemeen Dagblad.

"Steeds wachtte ik op een betere club", geeft De Zeeuw toe. "Toen de nummer 14 van Noorwegen vroeg of ik op proef wilde komen, dacht ik: nu wordt het echt tijd te laten zien dat ik nog steeds goed kan voetballen", aldus de 31-jarige middenvelder van NAC. Hij is geen doorsnee prof, geeft hij aan. Een middagje op de Playstation is aan hem niet besteed. "Ik lees veel", zegt hij. "Vaak dacht ik: mensen, het is maar voetbal. Waar maakt iedereen zich zo druk om?"

De Zeeuw vindt dat veel voetballers door de ontwikkelingen geen eigen identiteit meer hebben. "Je ziet veel voetballers zonder een echte persoonlijkheid. Die hebben we met zijn allen gecreëerd, omdat we geen eigen mening meer mogen hebben. Ik praat altijd vrijuit, maar daardoor vinden mensen mij al snel arrogant of een snotneus", stelt de controleur, die niet weet of zijn toekomst na zijn carrière ook in het voetbal ligt. "Zakelijk verloopt alles veel logischer. In het voetbal zeggen veel mensen zomaar iets. Iedereen gelooft wat Johan Cruijff zegt, maar wie zegt dat hij gelijk heeft? De voetbalwereld is achterbaks. Veel mensen praten elkaar naar de mond en houden elkaar de hand boven het hoofd. Zo ben ik niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen