Newcastle wil De Jong laten coachen tijdens herstel

20 februari 2015, 10:19

Newcastle United heeft Siem de Jong een rol als coach aangeboden. De Nederlander staat acht weken buitenspel wegens een klaplong en zijn werkgever geeft hem de kans om tijdens de revalidatie van zijn operatie als coach werkzaam te zijn bij Newcastle onder 21. Hij zal rapporteren aan John Carver, de manager van het eerste elftal.

De functie zorgt ervoor dat De Jong wat te doen heeft tijdens het herstel van de tweede klaplong in zijn carrière. Voor de longproblemen lag de Nederlander lang uit de roulatie wegens een liesblessure. "Hij is een enorm positieve jongen, waardoor hij misschien eerder dan verwacht zal terugkeren. Maar ik wil dat hij zich onderdeel voelt van de club, hij zal wel gefrustreerd zijn vanwege de situatie", aldus Carver in The Daily Mirror.

Een rol als coach zorgt ervoor dat De Jong betrokken blijft. "Ik ga er met hem over praten. Ik zou gek zijn als ik geen gebruik van hem zou maken, als dat gewoon kan", zegt de manager van The Magpies, die komend weekend tegen Manchester City ook niet kan beschikken over Paul Dummett, Cheick Tiote en Remy Cabella.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen