Dost weer held bij Wolfsburg, maar niet bezig met Oranje

20 februari 2015, 12:48

Bas Dost flikte het donderdagavond weer bij VfL Wolfsburg. Onze landgenoot was wederom de held bij de Duitse club, met twee doelpunten in de Europa League-wedstrijd tegen Sporting Lissabon (2-0 winst). De Nederlandse goalgetter is absoluut in topvorm. Sinds begin december maakte hij al negen doelpunten in de Bundesliga, waaronder twee treffers tegen Bayern München (4-1 winst) en Bayer Leverkusen (4-5 winst), en ook in Europa weet hij het net dus te vinden.

Na twee lastige seizoenen in Wolfsburg, met veel blessures en weinig basisplaatsen,  komt Dost volledig tot bloei bij de Duitse club. "Ik ben blij dat ik nu elke wedstrijd van het begin kan spelen, daar wacht ik al heel lang op. Ik heb altijd geweten dat ik dit kan. Dat het nu zo goed gaat is hartstikke mooi, maar het is nog niet genoeg. Komende zondag moeten ik tegen Hertha BSC weer presteren", aldus de nuchtere Dost.

Wat opvalt is dat samenwerking met Kevin de Bruyne, de afgelopen tijd ook uitblinker bij Wolfsburg, zeer goed verloopt. "Op de training vinden we elkaar ook zeer gemakkelijk. Hij kijkt goed en weet hoe hij de ballen moet geven. Hij geeft assists van wereldklasse", aldus Dost, die veel vertrouwen heeft in de return in Lissabon. "Dit is een goed resultaat. We kunnen dit niet weggeven. Als we zo geconcentreerd verdedigen als in de heenwedstrijd, dan wordt het geen probleem."

Of Oranje-bondscoach Guus Hiddink zich vanwege zijn uitmuntende prestaties bij Dost zal melden, weet Dost niet. "Ik denk daar niet aan, het maakt me niet uit. Ik geniet van deze doelpunten en wil gewoon doorgaan. Zondag wil ik weer scoren."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen