Schreuder: "Vitesse momenteel best voetballende ploeg"

20 februari 2015, 16:04

Met drie nederlagen op rij is FC Twente bezig aan een slechte reeks. Zondag krijgen de Tukkers ook nog eens visite van Vitesse. Beide teams staan weliswaar gedeeld zevende op de ranglijst, maar met vier overwinningen in successie is de Arnhemse tegenstander op dit moment de ploeg in vorm, weet ook FC Twente-coach Alfred Schreuder.

"Vitesse speelt de laatste wedstrijden erg makkelijk en is op dit moment in de Eredivisie de best voetballende ploeg", aldus Schreuder op de clubwebsite. "De laatste vier duels hebben ze gewonnen en ze kregen daarbij ook geen goal tegen. Ze hebben een mindere periode gehad, maar zijn daar nu helemaal overheen. In de fase dat het bij Vitesse minder ging, hebben ze vastgehouden aan hun visie. Ze zijn hetzelfde blijven spelen en hielden geloof in eigen kunnen. Dat is voor ons ook een voorbeeld."

"Tegen Vitesse moeten we een goed resultaat halen. In de laatste wedstrijden hebben we de goals te makkelijk tegen gekregen. We missen in onze eigen 'zestien' een bepaalde killersmentaliteit op dit moment. Er alles voor over hebben om een duel te winnen en een kans te voorkomen. Daar moeten we hard aan blijven werken. Als trainer moet je dat aan blijven geven, bijvoorbeeld door aan de hand van beelden die situaties te laten zien. Tegen Heracles, AZ en Cambuur hebben we laten zien het wel te kunnen."

Cuco Martina keert tegen Vitesse terug in de selectie van FC Twente. De verdediger is hersteld van een blessure aan de hamstring. Ook Shadrach Eghan is weer van de partij. De middenvelder zat in de afgelopen maanden in de lappenmand met een schouderkwetsuur, maar deed zaterdag wedstrijdritme op bij Jong FC Twente. Verdedigers Andreas Bjelland en Rasmus Bengtsson zijn er zondag niet bij in de Grolsch Veste. De Deen is geschorst, de Zweed is geblesseerd aan zijn knie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen