Definitief streep door thuisduel van Parma met Udinese

20 februari 2015, 16:42

Het zijden draadje waaraan Parma bungelt, is opnieuw een stukje dunner geworden. De thuiswedstrijd van de noodlijdende club tegen Udinese, die voor komende zondag op het menu stond, gaat niet door omdat er geen geld is om deze te organiseren.

"We waren in de veronderstelling dat we naar Parma zouden vertrekken, maar de wedstrijd is afgelast", zegt Cristiano Giaretta, sportief directeur van Udinese, tegen Tuttomercatoweb. "Parma en de Lega Calcio (de organisator van de Serie A, red.) hebben ons laten weten dat de wedstrijd niet gespeeld zal worden op zondag. We wachten nog op verdere details en berichten, maar op dit moment is dit de situatie." Volgens Calciomercato heeft de burgemeester van Parma het duel met Udinese uit veiligheidsoverwegingen verboden, omdat de ploeg niet in staat zou zijn om de stewards te kunnen betalen.

Parma kampt met grote financiële problemen. De spelers en het andere personeel van de club hebben al sinds de zomer van vorig jaar geen salaris meer ontvangen. De nieuwe eigenaren lieten onlangs bij monde van Giampietro Manenti weten dat de achterstallige betalingen inmiddels zijn gedaan, maar de schuldeisers hebben nog altijd geen cent ontvangen. Parma stevent af op een faillissement. De openbare aanklager heeft deze inmiddels aangevraagd, de rechter zal zich hierover op 19 maart uitspreken.

Parma werd vorig seizoen zesde in de Serie A, maar staat deze jaargang onderaan. Voormalig eigenaar Tommaso Ghirardi zette de club afgelopen zomer te koop omdat hij woedend was over het feit dat het Europese ticket van Parma werd afgepakt vanwege een betalingsachterstand. Sindsdien is het één grote chaos op de burelen van het Stadio Ennio Tardini.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen