Dijkhuizen kijkt uit naar Kuip: "Lampjes gaan aan"

20 februari 2015, 17:16

Excelsior-coach Marinus Dijkhuizen keert komende zondag met zijn elftal terug in het stadion waar hij als kleine jongen regelmatig kwam. De derby tegen Feyenoord in De Kuip vormt de afsluiting van de 24ste speelronde in de Eredivisie.

"Ik vind het heel mooi om naar De Kuip te gaan. Kwart voor vijf is een mooie tijd, dan gaan de lampjes aan in de tweede helft. Nog mooier", aldus Dijkhuizen tegen RTV Rijnmond. Eerder dit seizoen won Feyenoord op Woudestein met 2-5 van Excelsior. "Maar toen zaten ze in een betere fase. Ze waren bezig met een heel sterke serie, nu boeken ze wisselende resultaten en is het spel ook wisselend. We hebben een kansje, het is fantastisch om daar te spelen. Ik kijk daar wel naar uit."

Donderdag speelde Feyenoord in Italië met 1-1 gelijk tegen AS Roma in de tweede ronde van de Europa League, de return is volgende week in Rotterdam. Dijkhuizen hoopt daar stiekem van te profiteren. "Zij hebben hun focus gehad op Roma en misschien nog wel, dan komen wij tussendoor. Bij Feyenoord is de beleving iets anders, denk ik."

Dijkhuizen kan niet beschikken over Ninos Gouriye, Kevin van Diermen en Marko Maletic, Adil Auassar en Gino Coutinho zijn een twijfelgeval. Dijkhuizen laat tot slot weten dat Excelsior heeft geleerd van de thuiswedstrijd tegen Feyenoord eerder dit seizoen. "We hebben een lesje gehad hier, nu moet het zo lang mogelijk een wedstrijd blijven of misschien wel negentig minuten. Dat is het doel. Thuis was teleurstellend, het was snel beslist door domme fouten die we daarna niet veel meer gemaakt hebben."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen