FC Groningen heeft personele problemen voor derby

20 februari 2015, 17:33

FC Groningen is gehavend voor de derby tegen SC Heerenveen van komende zondag in het Abe Lenstra Stadion. Tom Hiariej, Hilal Ben Moussa en Nick Bakker staan al langer aan de kant bij de equipe uit de Martinistad, en Jarchinio Antonia en Johan Kappelhof zijn zondag ook niet inzetbaar. Antonia kampt met een enkelblessure, Kappelhof ontbreekt vanwege het overlijden van zijn vader. Achter de namen van Yoëll van Nieff, Lorenzo Burnet en Martijn van der Laan staat nog een vraagteken.

Over het meespelen van het laatstgenoemde drietal neemt de technische staf van FC Groningen zaterdag een beslissing. "Belangrijk is dat de spelers die zondag naar Heerenveen gaan volle bak moeten kunnen geven en weten wat er wordt gevraagd", zegt coach Erwin van de Looi op de clubwebsite. "Heerenveen speelt agressief, met hoge druk en veel lopende mensen. Maar op die manier liepen ze vorig weekend ook schade op in Leeuwarden."

Door de personele problemen in de Euroborg trainde de belofte Desevio Payne vrijdag met een basishesje. "Payne zit de laatste weken al bij de wedstrijdselectie en maakt van de beloftenspelers dit seizoen de beste ontwikkeling door", aldus Van de Looi. "Hij is atletisch en snel, en waar ik vond dat hij eerder dit seizoen nog meer moest duelleren, gaat dat tegenwoordig ook heel aardig. Je merkt dat hij door zijn spel respect afdwingt bij de spelers van de eerste selectie. Als het nodig is, stellen we hem op, dat is in zo'n wedstrijd natuurlijk een prachtig debuut."

"Het is de noordelijke derby en behoeft geen nadere toelichting", vervolgt Van de Looi. "Je merkt dat het bij de supporters extra leeft en dat doet het bij de spelers ook. We spelen voor een vol Abe Lenstra Stadion en vooral met een uitverkocht uitvak met 1.200 fans. Dat is prachtig en we kijken er dan ook al de hele week naar uit."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen