RKC bevestigt komst Vd Berg: "Ik geloof in het beleid"

20 februari 2015, 19:31   Bijgewerkt: 20 februari 2015, 21:22

Peter van den Berg is definitief de nieuwe trainer van RKC Waalwijk. De Brabantse Jupiler League-club bevestigt via de officiële kanalen dat het een akkoord bereikt heeft met de voormalig verdediger. Hij volgt Martin Koopman op en tekent tot medio 2017. "We zijn enorm blij dat Peter voor de uitdaging bij RKC Waalwijk heeft gekozen en samen met ons de lift in wil stappen omhoog", aldus directeur Remco Oversier.

Volgens Oversier is Van den Berg, als speler drie seizoenen actief voor RKC Waalwijk, de ideale trainer voor zijn club. "Na het vertrek van Martin Koopman hebben we snel een shortlist met potentiele kandidaten opgesteld. Als uitgangspunt hebben we het profiel genomen wat voortvloeit uit ons businessplan voetbal, gebouwd op de kernwaarden van RKC Waalwijk. Hierin willen we werken met talentvolle, professionele en échte RKC-ers. Peter past naadloos in dit profiel en stond direct bovenaan ons lijstje", laat de beleidsmaker trots weten.

"Ik heb enorm veel zin om aan de slag te gaan bij RKC Waalwijk", vult Van den Berg aan. Dat RKC laatste staat in de Jupiler League en financiële problemen heeft, lijkt hem niet te deren. "De club heeft het vizier weer op de toekomst gericht. In de positieve gesprekken die ik voerde met Remco Oversier en de technische staf heb ik een duidelijk beeld gekregen van het toekomstperspectief. Ondanks de geringe beschikbare middelen geloof ik in het gevoerde beleid en de ingezette koers voor de komende jaren. Ik kijk er dan ook naar uit om, samen met de gretige en passievolle staf mijn steentje bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van dit nieuwe RKC."

Tussen 2000 en 2003 speelde Van den Berg voor RKC, daarnaast kwam hij uit voor onder meer Excelsior, AZ, Cambuur en Feyenoord. De verdediger sloot zijn carrière als voetballer in 2009 af bij FC Den Bosch.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen