Chelsea bant nog twee fans na incident in metro

20 februari 2015, 20:11

Chelsea heeft nog eens twee supporters een levenslang stadionverbod opgelegd naar aanleiding van het veelbesproken incident in de Parijse metro, eerder deze week. Een donkere Franse man werd voor aanvang van Paris Saint Germain-Chelsea door Engelse fans uit de metro geduwd, vanwege zijn huidskleur. Terwijl dit gebeurde, zongen de aanhangers van de Londense club dat ze er trots op waren racisten te zijn.

Eerder deelde Chelsea al levenslange stadionverboden uit aan drie andere fans, waardoor het aantal bestrafte fans uit de metro nu op vijf komt. De club meent 'voldoende bewijs' te hebben dat deze supporters zich inderdaad misdragen hebben. De club bedankt supporters en andere betrokkenen voor de hulp in de zoektocht naar de racistische fans, zo staat te lezen in een statement op de website van de Londenaren.

De man die door de racistische supporters uit de metro geduwd werd, Souleymane S., reageerde in Franse media gelaten op het incident. "Weet u, racisme is een deel van mijn leven. Ik was niet zo verrast, al gebeurde het wel nog nooit in de metro. Thuis heb ik er ook niets over gezegd tegen mijn vrouw of drie kinderen. Wat moest ik dan vertellen? Dat papa in de metro is weggeduwd omdat hij zwart is", aldus de 33-jarige man.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen