Tomasson wil weer hoofdcoach worden: "Liefst in Nederland"

20 februari 2015, 20:26

Na zijn onthutsende half jaar bij Roda JC Kerkrade aast Jon Dahl Tomasson op sportieve revanche. De Deen wil graag een nieuwe kans krijgen als trainer in het betaald voetbal, laat hij weten bij de NOS. Tomasson werd in januari 2014 aangesteld bij Roda, maar moest vertrekken nadat hij een half jaar later met de club degradeerde uit de Eredivisie. De Limburgers sloten het seizoen af als hekkensluiter van de Eredivisie.

"Er werd schoon schip gemaakt na de degradatie, iedereen vloog er uit", blikt Tomasson (38) terug op zijn vertrek bij Roda. "Mijn ambitie is om weer als hoofdtrainer aan de slag te gaan, het liefst in Nederland."

Mocht het niet mogelijk zijn om ergens als hoofdcoach aan de slag te gaan, staat de Deen eventueel ook open voor een rol als assistent. "Ik kan me ook wel schikken in de rol van assistent, maar dan wel bij een goede trainer. Een trainer van wie ik nog iets zou kunnen leren", benadrukt de oud-speler van Feyenoord en Heerenveen. In het buitenland kwam Tomasson als voetballer uit voor onder meer AC Milan en Villarreal.

Eerder was Tomasson hoofdtrainer van Excelsior. Hij vertrok daar in januari vorig jaar, toen Roda aanklopte. Opvallend genoeg degradeerde Roda vervolgens, terwijl Excelsior de sprong naar de Eredivisie maakte.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen