Jong Ajax geeft weer 3-0 voorsprong weg, Roda klopt VVV

20 februari 2015, 22:10

Een voorsprong van drie doelpunten blijkt niet aan Jong Ajax te zijn besteed. Voor de tweede keer op rij is de Amsterdamse beloftenploeg er niet in geslaagd om te winnen na een 3-0 voorsprong. Na het 3-3 gelijkspel tegen Roda JC Kerkrade, afgelopen maandag, werd het vrijdag in Waalwijk 4-4 tegen RKC.

Zestien minuten had Jong Ajax maandagavond tegen Roda JC Kerkrade nodig om op een 3-0 voorsprong te komen. De winst leek binnen, maar de Amsterdammers gaven het weg. Roda knokte zich terug in de wedstrijd en kwam in de slotminuut op 3-3. Een ezel stoot zich in het algemeen niet tweemaal aan dezelfde steen, maar in Waalwijk herhaalde de geschiedenis zich. Ditmaal was het na 23 minuten al 0-3 voor Jong Ajax. Opnieuw leek de boel voortijdig beslist, zeker toen Jong Ajax na een eerste Waalwijkse treffer meteen de 1-4 maakte.

In de laatste minuten van de eerste helft begon de partij echter te kantelen. Nadat Seedorf de 2-4 gemaakt had, moest Jong Ajax-speler Fabian Sporkslede met rood van het veld. Met elf tegen tien begon RKC Waalwijk, met de nieuwe coach Peter van den Berg op de tribune, bloed te ruiken. Een kwartier voor tijd viel de 3-4, waarna met man en macht gejaagd werd op de gelijkmaker. Deze viel, evenals afgelopen maandag, in blessuretijd.

De vijfde wedstrijd van de vrijdagavond, tussen Telstar en FC Volendam, eindigde in een 1-1 gelijkspel.