Jong Ajax-coach: "Is ons al keer of zeven overkomen"

20 februari 2015, 23:51

Op voorsprong komen blijkt niet zo lastig te zijn voor Jong Ajax dit seizoen. De voorsprong behouden, dat is een heel ander verhaal. Tegen RKC Waalwijk slaagde de ploeg er niet in om te winnen, ondanks dat het met 0-3 en daarna 1-4 voor kwam te staan. Tegen Roda JC, afgelopen maandag, gaf Jong Ajax ook al een 3-0 voorsprong uit handen. Dit alles tot frustratie van Andries Ulderink, de coach van de Amsterdammers.

"Dit is niet voor het eerst dit seizoen. Het is ons al een keer of zeven overkomen", zegt de coach op de website van Ajax over het feit dat zijn ploeg een voorsprong uit handen gaf. "Van de 0-1 tot de 0-3 speelden we erg goed. We hadden de tegenstander op het hakblok liggen. Opeens gingen we andere dingen doen: werden we slordig en gingen we achteruit lopen. Zo lieten we de tegenstander terug in de wedstrijd komen."

Het zat Jong Ajax niet mee bij RKC, want Fabian Sporkslede kreeg een omstreden rode kaart. Bovendien raakte het in de slotfase de lat en had de ploeg volgens Ulderink een penalty moeten krijgen. Toch wil hij niet zeggen dat zijn ploeg bestolen is. "Ik weiger zulk soort termen in de mond te nemen. We hebben het zelf laten liggen. We lieten de tegenstander terug in de wedstrijd komen, terwijl we hadden uit moeten lopen naar 1-6 of 1-7."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen