De Jong haalt uit naar Van Marwijk: "Had steun verwacht"

21 februari 2015, 12:27

Nigel de Jong had op meer steun gerekend van Bert van Marwijk, toen hij in 2010 in opspraak raakte vanwege zijn harde spel. De middenvelder van AC Milan werd na zijn tackle op Hatem Ben Arfa, die zijn been brak bij de charge, twee wedstrijden niet meer opgeroepen door toenmalig bondscoach Van Marwijk. De Jong is daar verbolgen over.

"Het Nederlands elftal zie ik als een wolfpack", legt hij uit in het Algemeen Dagblad. "Je steunt en ondersteunt elkaar. Ik verwachtte steun. De jacht op mij was geopend. Ik wilde dolgraag spelen of bij de groep blijven. Van Marwijk bezweek onder de druk van de media en stuurde mij weg.'' De Jong had een andere aanpak beter gevonden. "Hij had voor mij kunnen kiezen en me intern hard kunnen aanpakken."

Van Marwijk vroeg De Jong of hij er tegen Turkije weer bij wilde zijn, maar de middenvelder paste daar toen voor. Definitief stoppen bij Oranje was geen optie voor De Jong. "Pas later begreep ik hoe belangrijk Oranje voor me is. Dat KNVB-logo, samen presteren voor je land. Ik liet me ondanks mijn teleurstelling na Turkije weer oproepen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen