Bayern boekt weer monsterzege, Robben topscorer Bundesliga

21 februari 2015, 17:26   Bijgewerkt: 21 februari 2015, 17:59

Bayern München is niet te stoppen in de Bundesliga. Vorige week won de formatie van Pep Guardiola met 8-0 van Hamburger SV, vandaag (zaterdag) werd SC Paderborn naar de slachtbank geleid: 0-6. Arjen Robben scoorde twee keer en is nu topscorer van de Bundesliga. Schalke 04 stond tegen Werder Bremen lange tijd met 1-0 voor, maar moest in extremis de 1-1 incasseren. FC Augsburg speelde met 2-2 gelijk tegen Bayer Leverkusen, omdat doelman Marwin Hetz in blessuretijd de gelijkmaker produceerde.

Robben, die ook twee keer aangever was tegen Paderborn, bepaalde de eindstand op 0-6. De Nederlander is door zijn twee doelpunten nu topscorer van de Bundesliga, met zestien doelpunten. Bovendien heeft hij tegen alle zeventien Bundesliga-clubs tenminste één keer gescoord. Voor Bayern is de ruime zege de derde competitiewedstrijd op rij waarin het geen tegentreffer hoefde te slikken.

Schalke 04 verloor woensdag in de Champions League met 0-2 van Real Madrid en kreeg vanmiddag een nieuwe dreun te verwerken. In eigen huis stevende het af op een overwinning, maar Sebastian Prödl maakte in de blessuretijd de 1-1. Max Meyer had zijn team een halfuur voor tijd nog op voorsprong gezet.

Bij FC Augsburg tegen Bayer Leverkusen (2-2) was de opvallendste doelpuntenmaker vanmiddag een doelman. Marwin Hitz tekende in de blessuretijd voor de gelijkmaker namens de thuisploeg, die daardoor Leverkusen onder zich houdt op de ranglijst. Hitz was mee bij een corner en gaf met de voet het laatste zetje. Josip Drmic had Leverkusen na acht minuten op voorsprong gebracht, waarna invaller Caiuby gelijkmaakte. Stefan Reinartz dacht met zijn treffer in de 84ste minuut voor de beslissing te hebben gezorgd, maar Hitz besliste dus anders.

Laagvlieger SC Freiburg hield aan punt over aan het thuisduel met 1899 Hoffenheim. De treffers werden in de eerste helft gemaakt door Immanuel Höhn (Freiburg) en Kevin Volland (Hoffenheim).