Heracles en Utrecht in evenwicht na boeiend slot

21 februari 2015, 22:49   Bijgewerkt: 21 februari 2015, 23:07

Heracles Almelo heeft zaterdagavond aan het duel met FC Utrecht met hangen en wurgen een puntje overgehouden: 1-1. De wedstrijd in het Polman Stadion was lange tijd het aanzien niet waard, maar een knotsgek laatste kwartier vergoedde veel. Denni Avdic scoorde voor de thuisploeg en Sébastien Haller was opnieuw trefzeker voor de Domstedelingen. Heracles eindigde het duel met tien man, na een tweede gele kaart voor Jeroen Veldmate tien minuten voor tijd.

In de beginfase werd er veel energie op de mat gelegd, maar door de vele misverstanden bleef het voor beide doelen rustig. Utrecht had zichtbaar moeite met de degelijke Heraclieden en een gaatje in de defensie van de thuisploeg werd de hele eerste helft dan ook niet gevonden. Aan de andere kant was Heracles dreigender, maar daar ontbrak het steeds aan een goede eindpass waardoor de thuisploeg niet verder kwam dan het uitdelen van enkele speldenprikjes. Brahim Darri zorgde voor het gevaarlijkste moment van de eerste helft maar Robin Ruiter tikte de inzet van de vleugelaanvaller uit de hoek.

Heracles droomde al van drie punten maar Utrecht voelde dat het niet hoefde te verliezen in Almelo. De bezoekers trokken ten aanval en kregen al snel loon naar werken. In de tachtigste minuut speelde Haller zich prachtig vrij en Bram Castro was kansloos op zijn inzet omdat de bal van richting werd veranderd. Net nadat Heracles al drie keer had gewisseld, moest Veldmate naar de kant waardoor Dario Vujicevic voor even werd omgetoverd tot centrumverdediger. Utrecht ging op zoek naar de drie punten maar omdat Ramon Leeuwin uit een hoekschop naast kopte en Castro een geweldig antwoord had op een kopbal van Yassin Ayoub, bleef een nederlaag de Heraclieden bespaard.