Heerenveen sterkste in grimmige Derby van het Noorden

22 februari 2015, 14:30   Bijgewerkt: 22 februari 2015, 14:43

SC Heerenveen heeft revanche genomen voor de verloren derby tegen SC Cambuur (2-1) van afgelopen week. In een grimmige Derby van het Noorden werd FC Groningen opzij gezet. Het werd uiteindelijk 3-1, door doelpunten van Simon Thern, Joost van Aken en Henk Veerman. De Friezen kwamen in de slotfase met tien man te staan, nadat Marten de Roon zijn tweede gele kaart kreeg. Met deze overwinning hebben de Friezen al acht keer op rij niet verloren van de Groningse aartsrivaal

Twee derby's in twee weken - een uitdagend programma voor de ploeg van Dwight Lodeweges. Na de verliespartij tegen SC Cambuur werd een overwinning tegen die andere aartsrivaal, FC Groningen, nog belangrijker in de strijd om de play-offplekken. De Groningers staken van tevoren niet in fantastische vorm: na de winterstop werd pas één overwinning behaald.

FC Groningen-speler Mimoun Mahi viel wel positief op: na een goede actie in de beginfase ging zijn voorzet vanaf de achterlijn net voorlangs, omdat De Leeuw zijn voet er niet tegenaan kreeg. Aan het einde van de eerste helft soleerde Mahi op briljante wijze langs drie, vier, vijf Friezen. De poging strandde in schoonheid, nadat zijn puntertje de paal raakte.

Op dat moment was SC Heerenveen wel al op voorsprong gekomen. Balverlies van Groningen leverde Simon Thern de bal op. Na een één-twee door het midden met Van Amersfoort, kreeg Thern ruimte om te schieten. Hij deed dat verwoestend in de rechterbovenhoek: 1-0. Het was een van de schaarse schietkansen die de thuisploeg wist te creëren in het eerste bedrijf.

Daarna ontpopte de wedstrijd zich tot een spannend, maar grimmig schouwspel. Na twee snoeiharde tackles kreeg Marten de Roon twee keer geel van Pol van Boekel en mocht hij inpakken. Daarnaast waren er opstootjes tussen verschillende spelers. Ook op voetballend vlak gebeurde er genoeg. FC Groningen kreeg via De Leeuw een grote kans op de verdiende gelijkmaker, maar de lage voorzet ging tegen zijn scheenbeen aan, waardoor de bal van hem weg stuiterde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen