Tottenham en Everton komen goed weg in slotfase

22 februari 2015, 15:06   Bijgewerkt: 22 februari 2015, 17:38

Tottenham Hotspur heeft toch nog een punt overgehouden aan de derby tegen West Ham United. De Londense ploeg stond op het eigen White Hart Lane tot tien minuten voor tijd nog met 0-2 achter, maar stapte uiteindelijk met een 2-2 gelijkspel van het veld. Dat was te danken aan een treffer van Harry Kane in de vijfde minuut van de extra tijd.

Met de return tegen Fiorentina in de Europa League (donderdag, thuiswedstrijd 1-1) en de League Cup-finale tegen Chelsea (zondag) staat Tottenham Hotspur voor een belangrijke week. Deze leek de formatie van manager Mauricio Pochettino in mineur te beginnen. Door goals van de Senegalezen Cheikhou Kouyaté en Diafra Sakho stond West Ham na een uur spelen met 0-2 voor op White Hart Lane.

De bezoekers leken de punten ook mee naar huis te nemen, maar in de slotfase kwam Tottenham Hotspur toch nog langszij. Met een afstandsschot, waarbij hij de bal niet eens goed leek te raken, bracht Danny Rose in de 81ste minuut de spanning terug. Man in vorm Harry Kane herstelde in de slotseconde het evenwicht. De goalgetter verdiende in de vijfde minuut van de extra tijd zelf een strafschop in een duel met Alexandre Song en zette zichzelf achter de bal vanaf elf meter. In eerste instantie redde keeper Adrián, maar de rebound was wel voor Kane (2-2). Tottenham staat zesde in de Premier League, twee plekken en vijf punten boven West Ham.

Everton ontsnapte aan een thuisnederlaag tegen hekkensluiter Leicester City: 2-2. De remise kwam voor de equipe uit Liverpool wel op gelukkige wijze tot stand, aangezien de 2-2 een eigen goal van Matthew Upson was. Steven Naismith had Everton in de 57ste minuut op 1-0 gebracht, David Nugent en Esteban Cambiasso zetten het duel binnen een kwartier op zijn kop (1-2), maar een stuntje bleef dus uit.