Lodeweges spreekt van verdiende overwinning

22 februari 2015, 16:07

SC Heerenveen-coach Dwight Lodeweges vindt de 3-1 overwinning van zijn elftal in de derby tegen FC Groningen verdiend. "3-1 is wellicht wat geflatteerd, maar we hebben wel terecht gewonnen", zei de oefenmeester na afloop bij FOX Sports.

"We hebben redelijk veel kansen gehad", vervolgde Lodeweges. "Wel hebben we het niet altijd helemaal onder controle gehad, zeker in de eerste helft. We hadden graag wat dominanter willen zijn. FC Groningen is een moeilijk te bespelen team. Met hun manier van spelen zetten ze jou voor keuzes. Dat hadden we voor rust niet goed voor elkaar, en daardoor speelden zij steeds ertussen."

SC Heerenveen heeft na de winterstop al weer veertien keer gescoord in thuiswedstrijden, tegenover elf treffers in de hele eerste seizoenshelft in het eigen Abe Lenstra Stadion. Lodeweges, met glimlach: "Allemachtig. Nee, ik denk dat het ook met onze speelwijze te maken heeft. Deze begint haar vruchten af te werpen. We pakken punten en winnen wedstrijden, waardoor we vertrouwen krijgen. En daardoor krijgen wij iets van 'kom maar op', in plaats van dat je wegkruipt."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen