FC Twente geeft Vitesse winst cadeau in blessuretijd

22 februari 2015, 16:41   Bijgewerkt: 22 februari 2015, 17:56

FC Twente had het vanmiddag zwaar in eigen huis tegen Vitesse. Op een slecht veld vocht de ploeg voor elke bal en uiteindelijk leek een puntje de beloning te zijn. Maar door een onhandige fout van verdediger Tapia kreeg Vitesse toch nog de winst mee naar huis. FC Twente, dat het al moeilijk heeft, verloor onnodig van Vitesse. In de eerste helft leidde een persoonlijke fout ook al een treffer in. In de laatste minuten leek het allemaal goed te komen, maar door de fout van Tapia bleek het allemaal voor niets te zijn geweest.

Vitesse kreeg ook wat mogelijkheden, maar dwong niet veel af. Dat hoefde ook niet, want FC Twente maakte genoeg fouten, waardoor er vanzelf mogelijkheden ontstonden. De grootste werd gemaakt door centrale verdediger Cuco Martina en die werd ook gelijk afgestraft. Traore legde af op Labyad, die weinig meer hoefde te doen. FC Twente probeerde het wel, maar beet zich vast op het goed georganiseerde Vitesse.

In de laatste minuten gebeurde er meer dan tot de goal van Corona was gebeurd. FC Twente kreeg eerst via Castaignos de kans op de 2-1. Hij deed alles goed, maar had pech dat doelman Room een geweldige redding maakte. Niet veel later had Corona de kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Hij stond oog in oog met Room, maar raakte de bal niet goed en schoot naast. Aan de andere kant kreeg invaller Djurdjevic een goede mogelijkheid, maar hij stuitte op FC Twente-keeper Stevens.

Het duel leek in een puntendeling te eindigen, tot gelegenheidsverdediger Renato Tapia zich verkeek op een lange bal. Hij schatte de bal verkeerd in, waarna Vitesse ineens in een overtalsituatie kwam te staan. De bal kwam terecht bij Kazaishvili, die het vizier op scherp had. De teleurstelling was groot bij de thuisploeg. Het team en het publiek zullen het gevoel hebben dat niets meezit, maar FC Twente heeft het toch vooral aan zichzelf te wijten. Met twee grote defensieve fouten en een aantal missers op de momenten dat de winst voor het grijpen ligt, kom je niet weg tegen Vitesse.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen