Alleen Messi scoort meer dan Dost: "Alles vliegt er in"

22 februari 2015, 22:32   Bijgewerkt: 23 februari 2015, 11:34

Het zijn hoogtijdagen voor Bas Dost. De aanvalsleider van VfL Wolfsburg scoort aan de lopende band en was vandaag (zondag) tegen Hertha BSC (2-1 zege) met twee doelpunten weer de uitblinker bij zijn ploeg. Door die doelpunten voegt Dost zich in een illuster gezelschap. Hij heeft dit kalenderjaar namelijk al elf keer gescoord, waarvan negen keer in de Bundesliga. In de grote Europese competities doet alleen Lionel Messi het beter. De aanvaller van FC Barcelona staat op veertien treffers.

Dost scoorde vorige week maar liefst vier keer, op bezoek bij Bayer Leverkusen (4-5 winst). Ook in de Europa League vindt hij gemakkelijk het net. Donderdag loodste hij zijn club met twee goals naar een 2-0 zege op Sporting Lissabon. Tegen Hertha scoorde hij dus weer twee keer, net zoals hij dat eerder dit jaar al deed tegen Bayern München en 1899 Hoffenheim. Met elf competitiedoelpunten staat Dost nu derde op de topscorerslijst, achter Arjen Robben (zestien) en Alexander Meier (veertien).

Dost erkent dat hij in supervorm is. "Als je in zo'n 'flow' zit, valt de bal bijna steeds goed. Ik sta elke keer op de goede plek. Als je niet in vorm bent, gaan de ballen vaak op de paal of net naast het doel; nu vliegen ze er allemaal in. Dat geeft natuurlijk een geweldig gevoel. Het mag van mij nog wel even doorgaan zo", zegt hij tegen De Telegraaf.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen