Slachtoffer racisme slaat uitnodiging Mourinho af

23 februari 2015, 07:45

De man die vorige week door Chelsea-fans uit de metro in Parijs geduwd werd, Souleymane S., laat een bezoekje aan Stamford Bridge schieten. Hij was door Chelsea-manager José Mourinho uitgenodigd om de return tussen zijn club en Paris Saint Germain bij te wonen, maar bedankt vriendelijk voor de invitatie.

"Ik waardeer de uitnodiging van meneer Mourinho, maar mijn hoofd staat er niet naar om in een stadion te zijn", citeert de Franse krant Le Parisien de donkere Fransman. Naar aanleiding van het incident in het metro, dat de hele wereld overging, heeft Chelsea inmiddels vijf fans een levenslang stadionverbod gegeven. Manager Mourinho liet vrijdag weten zich te schamen voor het gedrag van de Londense aanhang in Parijs.

'Slachtoffer' Souleymane reageerde eerder kalm op het incident. "Weet u, racisme is een deel van mijn leven. Ik was niet verrast, al gebeurde het nog nooit in de metro. Thuis heb ik er ook niets over gezegd tegen mijn vrouw of kinderen. Wat moest ik dan vertellen? Dat papa in de metro is weggeduwd omdat hij zwart is?"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen