Reus wil Dortmund naar titel leiden: "Dit is mijn droom"

23 februari 2015, 10:22

Marco Reus gaf enkele weken geleden een bijzonder signaal af. Hoewel zijn club Borussia Dortmund op dat moment in degradatiegevaar verkeerde, besloot de gewilde spelmaker zijn contract te verlengen. Uit clubliefde, geeft de Duits international aan in Kicker. Zijn droom is om kampioen te worden met Dortmund.

"Ik doe er alles voor om landskampioen te worden met Borussia Dortmund. Dat is en blijft mijn grote doel. Ik wil meemaken wat er dan in deze stad loskomt. En ik heb het gevoel dat het op een bepaald moment weer gaat lukken", zegt Reus. Hij kwam in de zomer van 2012 naar Dortmund, vlak nadat de club kampioen van de Bundesliga geworden was. Sinds hij voor Borussia speelt, ging de titel telkens naar Bayern München.

Reus voelt zich er goed bij dat hij zijn contract juist in de sportief moeilijkste periode van de club verlengd heeft. "De rust die Dortmund uitstraalde toen het in een crisis zat, zegt veel over de kracht van deze club. Niemand heeft geroepen dat het fout ging, iedereen is zakelijk gebleven. Voor mij is Borussia Dortmund de beste club. Ik kom hier vandaan, mijn familie en vrienden wonen hier. Het voetbal is goed, maar het leven ernaast ook."

Door drie zeges op rij is Dortmund inmiddels weer opgeklommen naar de middenmoot in Duitsland.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen