KNVB wil geen benefietduel: "Wij zijn hier geen partij in"

23 februari 2015, 11:24

De KNVB gaat niet in op een opvallend voorstel vanuit Italië. Ter compensatie voor de schade die Feyenoord-hooligans hebben aangericht in Rome, vond de burgemeester van de Italiaanse stad dat Oranje maar een benefietwedstrijd moest komen spelen. Maar dat gaat niet gebeuren, laat de KNVB weten.

"Wij vinden het ook triest wat er allemaal in Rome is gebeurd", zegt woordvoerder Bas Ticheler van de Nederlandse voetbalbond bij de NOS. "Maar wij zijn hier totaal geen partij in. Het gaat om supporters van een club, die zich in een buitenlandse stad hebben misdragen. En ook nog eens onder paraplu van een competitie die niet door de KNVB is georganiseerd. Het is merkwaardig dat de KNVB nu plotseling wordt betrokken, want wij zijn hierin op geen enkele manier een partij. Dan zou het ook raar zijn als wij tot actie overgaan."

Volgens Ticheler heeft de Italiaanse voetbalbond hierover ook nog geen contact gezocht met de KNVB. "Ik verwacht eerlijk gezegd ook niet dat dat nog gaat gebeuren. Ik denk dat de Italiaanse bond zich ook zal afvragen wat de rol van de Nederlandse voetbalbond hierin is. Het zou mij zeer verbazen als dat verzoek er komt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen