Bijzondere rivaliteiten in het voetbal

23 februari 2015, 14:13   Bijgewerkt: 2 maart 2015, 15:40

Rivaliteit in de sport is niet weg te denken, dat is waarom sporters boven zichzelf uit kunnen stijgen en tot grote prestaties in staat zijn. Dat is natuurlijk in het voetbal niet anders en het is iets van alle tijden. Twee voorbeelden: eentje van veertig jaar geleden en eentje van dit decennium.

Johan Cruijff vs Franz Beckenbauer

Volgens Pelé was Beckenbauer de betere voetballer, de Braziliaan vindt dat hijzelf met afstand de beste voetballer ooit is. Hij noemde ooit een rijtje voetballers op die ook goed waren waaronder Der Franz, Platini, Cantona, en Maradona, maar de naam van Cruijff nam hij niet in de mond.

Cruijff

Cruijff

Lionel Messi vs Cristiano Ronaldo

Deze strijd is nog volop gaande: de afgelopen zeven jaar is het iedere keer weer de vraag wie de Gouden Bal gaat winnen: Messi of Ronaldo. Ze breken zoveel records dat het bijna niet bij te houden is. Je bent of voor Messi, of voor Ronaldo. Daar hoort natuurlijk bij dat je of Barcelona fan bent of aanhanger van Real Madrid.

Het is de ideale schoonzoon uit Argentinië tegen de excentrieke haarstilist uit Portugal. Waar Messi zich geen zorgen maakt om zijn uiterlijk zoomen camera's na de rust in op de haardos van Ronaldo om te kijken of hij weer een kwartier voor de spiegel heeft gestaan om de scheiding de andere kant op te leggen.

Wat de ambities zijn van deze twee sterren na hun voetbalcarrière weten wij nog niet, maar wie weet stappen ze wel even uit het voetbalwereldje zoals de Braziliaanse Ronaldo. Die zoekt op dit moment de rivaliteit in het poker. Daar worden sport stars langzaamaan poker stars, in onderstaande video zie je dat de voetballer het opneemt tegen tennislegende Rafa Nadal. Vrij recent won hij 35.000 euro tijdens een pokertoernooi op de Bahama's.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen