Van der Vaart gepasseerd, maar nog niet afgeschreven

23 februari 2015, 17:17

Rafael van der Vaart was jarenlang een vaste waarde bij Hamburger SV, waar hij ook de drager van de aanvoerdersband was. De 32-jarige routinier stevent echter af op een vertrek bij Die Rothosen. Afgelopen zondag hield hij negentig minuten lang de reservebank warm tijdens het duel met Borussia Mönchengladbach (1-1), hij was een week na de slachtpartij tegen Bayern München (8-0 verlies) gepasseerd.

HSV-coach Josef Zinnbauer opteerde in het duel met Gladbach voor een relatief jong team, Van der Vaart viel buiten de boot. "Dit was op persoonlijk vlak een lastige keuze, maar gelukkig is Rafa professioneel genoeg", sprak de trainer van de club uit Hamburg. Sinds de terugkeer van de ervaren middenvelder in 2012 werd Van der Vaart nog niet op deze wijze geslachtofferd.

De 109-voudig international van Oranje strijkt een jaarsalaris van een slordige 3,5 miljoen euro op. Aangezien Van der Vaart bij HSV in het bezit is van een aflopende verbintenis, zou het goed kunnen dat de grootverdiener na het seizoen zal vertrekken. Voordat het zover is kan onze landgenoot zich nog wel terugknokken in de basis. Zinnbauer heeft hem namelijk nog niet afgeschreven. "De mensen die hem kennen weten dat hij gaat knokken om terug te komen", aldus de keuzeheer van HSV.

Komende zaterdag speelt HSV tegen Eintracht Frankfurt. Het is nog niet duidelijk of Van der Vaart hier weer een kans krijgt van Zinnbauer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen