'Rome Schoon' en harde kern Roma naar Rotterdam

23 februari 2015, 19:30

De stofwolken van de eerste Europa League-ontmoeting tussen AS Roma en Feyenoord en de onrust daaromheen zijn nog maar net opgetrokken, maar over drie dagen staat de return al op het menu in de Kuip. Voor de tweede confrontatie tussen beide clubs zullen er flink wat Italianen afreizen naar Rotterdam.

Er zal een kleine delegatie boze Romeinen van de organisatie 'Roma Pulita' (Rome Schoon) naar Rotterdam komen. De protestvoerders willen dat de Feyenoord-supporters de schade van de vernielingen in Rome vergoeden. Er zou voor miljoenen euro's aan schade zijn aangebracht, met name aan de historische Barcaccia-fontein. Michiel den Hond, de Nederlandse ambassadeur in Rome, zal de organisatie ontvangen. Vanaf 18.00 uur wil Roma Pulita overigens demonstreren voor het gebouw van de Nederlandse ambassade in Rome.

Niet alleen een delegatie van de protestorganisatie, maar ook de harde kern van Roma reist naar Rotterdam af. Dat heeft de Roemeinse politie aangekondigd. De autoreiten waarschuwen voor wraakacties van Italiaanse supporters, stelt het persagentschap ANSA. Onder de meer dan 2.400 Italiaanse fans zouden zich meerdere 'radicale groepen' bevinden. Het lijkt erop dat de supporters via Amsterdam naar Rotterdam zullen reizen.

De politie treft allerlei voorbereidingen om ervoor te zorgen dat het niet tot een groot conflict tussen supporters van Feyenoord en Roma zal komen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen