Vitesse is helemaal terug: "Hebben nu de mentaliteit"

23 februari 2015, 18:54

Het is een understatement dat Vitesse stroef begon aan het seizoen 2014/2015, maar de Arnhemmers hebben de smaak in de tweede seizoenshelft flink te pakken. De ploeg van coach Peter Bosz boekte vijf overwinningen op rij, waardoor het seizoen weer kleur heeft gekregen en er nog wel degelijk wat mogelijk is in de Gelredome.

Logischerwijs krijgt Bosz veelvuldig de vraag voorgeschoteld wat er veranderd is, ten opzichte van het zwakke begin. "We spelen nog steeds op dezelfde manier, met dezelfde intentie", stelt de keuzeheer van Vitesse in gesprek met de NOS. "We willen druk zetten en goed voetbal spelen. Maar ik heb wel het gevoel dat de jongens steeds beter begrijpen wat ervoor nodig is om wedstrijden te winnen. En dat zit hem vaak in heel kleine dingen."

Davy Pröpper, een belangrijke pion op het middenveld, is het roerend met zijn trainer eens. "Het grootste verschil is dat we nu de mentaliteit hebben om ook een 1-0 over de streep te trekken. En dat hoeft niet altijd met mooi voetbal", aldus de 24-jarige middenvelder, die de discipline zag groeien in het team. "Hoe meer je verliest, hoe groter de wil is om te winnen.

Door de zeges op Ajax (1-0), SC Cambuur (0-2), NAC Breda (0-1), Willem II (2-0) en FC Twente (1-2) is Vitesse weer volop in de race voor Europees voetbal. De Arnhemse ploeg staat nu zevende. "Ik doe nooit mee aan dat soort bespiegelingen. Die slaan nergens op", aldus Bosz. "Ik snap heus wel dat je voor de titel moet gaan als je bij PSV, Ajax of misschien ook Feyenoord werkt. Maar daar hebben we bij Vitesse helemaal niks mee van doen. Ik vind dat je naar jezelf moet kijken. En dan is onze doelstelling: iedere wedstrijd willen winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen