Stevens: "Ik ben geen Messias, of heb ik sandalen aan?"

23 februari 2015, 20:19

Vorig seizoen kreeg Huub Stevens het voor elkaar om VfB Stuttgart vanuit een benauwde situatie te behoeden voor degradatie naar de 2. Bundesliga, maar dit seizoen verkeren Die Schwaben wederom in de problemen. Na 22 speelronden heeft Stuttgart slechts vier keer gewonnen, waardoor de ploeg de hekkensluiter van de Bundesliga is. Nummer zeventien Hertha BSC staat drie punten voor, nummer zestien SC Freiburg heeft een marge van vier.

Door een serie met zeer magere resultaten worden de zorgen met de week groter in Stuttgart. "We moeten nu dringend punten pakken tegen de directe concurrenten", waarschuwt sportief directeur Robin Dutt in Bild. Hij heeft zich altijd achter Stevens geschaard, maar geeft de coach geen baangarantie. "Zolang Huub met honderd procent overtuiging werkt, zijn we ook van hem overtuigd."

Achttien punten na 22 speeldagen, het is zeer weinig. Sterker nog: nog nooit verzamelde Stuttgart zo weinig punten in de clubhistorie. Stevens zelf relativeert: "Ik ben niet radeloos, maar ik ben geen Messias. Of heb ik sandalen aan?", grapt de Limburgse coach, die zich opmaakt voor de belangrijke wedstrijden tegen Hannover 96 (uit) en Hertha BSC (thuis).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen