Sublieme reeks Fenerbahçe verrassend ten einde

23 februari 2015, 21:04   Bijgewerkt: 23 februari 2015, 21:32

Het Sükrü Saracoglustadion van Fenerbahçe was deze jaargang tot aan speelronde 21 een onneembare vesting, maar de club van Dirk Kuyt heeft maandagavond haar eerste thuisnederlaag van het seizoen toegediend gekregen. De Gele Kanaries werden verrast door Akhisar Belediyespor, een middenmoter in de Turkse Süper Lig: 1-2. Sinds 3 februari 2013 had de ploeg uit Istanbul al niet meer in eigen huis verloren. Destijds werd het 1-2 tegen Sivasspor.

Het is even bijzonder als onverwacht dat Akhisar op bezoek bij Fenerbahçe met een 1-2 zege van het veld af zou stappen. De thuisclub verloor dit seizoen nog geen enkele thuiswedstrijd en bovendien was de ploeg van trainer Ismail Kartal goed in vorm. Afgelopen wedstrijd werden er nog vijf doelpunten geproduceerd tegen Gaziantepspor (0-5). Bij Akhisar, geleid door trainer Roberto Carlos, zag de wereld er heel anders uit. De middenmoter maakte in het afgelopen duel (1-0 zege op Kayseri Erciyesspor) een einde aan een serie met veertien wedstrijden zonder overwinning.

Het begon meteen al slecht voor Fenerbahçe. Akhisar stond binnen vijf minuten al aan de leiding, door toedoen van Güray Vural. Een assist van Dirk Kuyt legde vlak voor rust de basis voor de fraaie gelijkmaker van de Portugese international Raul Mereiles, maar Ricardo Vaz Te (ex-West Ham United) bezorgde de bezoekers uit de provincie Manisa verrassend drie punten.

Fenerbahçe vertikte het zodoende om te profiteren van de averij die Besiktas opliep tegen Eskisehirspor (1-0 verlies). Galatasaray, de andere concurrent in de titelstrijd, won wel en is zodoende de winnaar van de 21ste speelronde. De club van Wesley Sneijder gaat nu aan kop met 48 punten. Besiktas volgt met 47 punten, Fenerbahçe staat derde met 46 punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen