Inter maakt door benauwde zege sprong in Serie A

23 februari 2015, 23:07

Internazionale heeft maandagavond prima zaken gedaan in de Italiaanse Serie A. De Nerazzurri klommen maar liefst vijf plaatsen op de ranglijst, dankzij een overwinning op Sardinië. Het ging niet helemaal van harte, maar Cagliari werd wel met 1-2 verslagen in het Stadio Sant'Elia.

Hoewel in de theepauze nog steeds de brilstand op het scorebord stond, was er sprake van een leuke wedstrijd. Inter creëerde veel kansen en het was niet zo dat Cagliari met tien man achter de bal speelde. Het was een wonder dat er in de rust nog niet gescoord was. Vlak na de helftwissel kreeg Inter wél voor elkaar wat in de eerste helft maar niet wilde lukken: scoren.

Mateo Kova?i? deed van zich spreken. De Kroaat, dit seizoen écht doorgebroken in de modestad, vond het net. Hij kreeg de bal ietwat gelukkig voor de voeten, maar de aanval die aan het doelpunt voorafging was van grote schoonheid, met twee hakjes achter elkaar. Inter ging na de openingstreffer wat vrijer voetballen en kwam op 0-2 via Mauro Icardi. De clubtopscorer kapte de bal af en schoot de bal heerlijk met links in de kruising van de verre hoek. Het was alweer zijn veertiende doelpunt van het seizoen. Cagliari vond met een curieuze goal - een schot belandde via de paal en de doelman in het doel - nog wel de aansluiting, maar kon niet voorkomen dat er drie punten meegingen naar Milaan.

Inter heeft dankzij de drie punten AC Milan, Torino, Palermo, Genoa en Sampdoria op de ranglijst gepasseerd en staat nu zesde. De achterstand op nummer vijf Fiorentina is vier punten.