Grootmachten aan zet in Champions League

Ger
24 februari 2015, 13:15   Bijgewerkt: 24 februari 2015, 13:25

Met de confrontatie tussen Manchester City en FC Barcelona als absolute blikvanger gaat de knock-outfase van de Champions League vanavond verder. De regerend kampioen van Engeland hoopt zich ten koste van de Catalanen voor het eerst te plaatsen voor de kwartfinales. Naast deze spraakmakende clash komen tevens gerenommeerde topclubs als Juventus, Borussia Dortmund, Atlético Madrid en Arsenal in actie.

City wil wraak op Barcelona

Manchester City heeft bovendien iets recht te zetten in het miljoenenbal. Vorig seizoen werd de Engelse topclub in dezelfde fase van het toernooi uitgeschakeld door Barcelona, dat in het tweeluik met 2-0 en 2-1 zegevierde. De Spaanse equipe zag afgelopen weekend een einde komen aan een fraaie reeks. In het eigen Camp Nou werd na elf overwinningen op rij verrassend verloren van Malaga (0-1). Door het verlies groeide de achterstand van Barcelona op koploper en aartsrivaal Real Madrid tot vier punten. In Manchester willen de manschappen van trainer Luis Enrique die nare smaak ongetwijfeld wegspoelen.

Dortmund tegenover oude bekende

Met Juventus als opponent gaan de gedachten bij Dortmund automatisch terug naar 28 mei 1997. De Duitse club kroonde zich toen tot beste club van Europa door de Oude Dame met 3-1 te verslaan. Juventus is de laatste jaren in eigen land de gevierde ploeg maar in de Champions League zijn de prestaties minder glanzend. In de vorige editie was de groepsfase het eindstation en dat scenario dreigde zich dit seizoen te herhalen. Na een moeizame start pakte Juventus echter net voldoende punten om achter poulewinnaar Atlético Madrid alsnog door te gaan.

Atlético met vertrouwen naar Leverkusen

Bayer Leverkusen, de opponent van woensdag, verzekerde zich achter AS Monaco van deelname aan de achtste finales. De Duitse ploeg was met een totaal van zeven treffers in de groepsfase beduidend minder goed op schot dan Atlético. Achterin wist Leverkusen de schade met vier tegentreffers beperkt te houden. De equipe van trainer Roger Schmidt is na de winterstop echter zoekende naar de juiste vorm. Leverkusen speelde in 2015 vijf competitieduels en won slechts één keer. Bovendien maakte de defensie verschillende keren een wankele indruk.

Wenger treft oud-werkgever met Arsenal

Monaco, dat in 2013 nog in de Franse eerste divisie speelde, kwalificeerde zich voor de eerste keer in tien jaar voor de volgende ronde van de Champions League. Dat deed de ploeg van reservedoelman Maarten Stekelenburg met een bizar doelsaldo. Monaco eindigde in de poulefase op de eerste plaats met slechts vier gemaakte doelpunten. De formatie van coach Jeonardo Jardim kreeg in alle zes de groepsduels bovendien slechts één treffer tegen. Monaco heeft tegen Arsenal niets te verliezen en dat zou voor de underdog weleens verrassend kunnen uitpakken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen