Wilmots wil luxer vliegtuig: "Perfecte prestatie"

Ger
24 februari 2015, 15:39

Terwijl de Belgische voetbalbond verschillende medewerkers gaat ontslaan wegens bezuinigingen, deed Marc Wilmots onlangs een opmerkelijk verzoek. De bondscoach wil namelijk een luxer vliegtuig tot zijn beschikking krijgen voor het EK-kwalificatieduel van volgende maand in Isräel. Het zorgde voor kritiek, maar Wilmots snapt de ophef niet.

"We vertrekken op zondag naar Israël, een dag na de wedstrijd tegen Cyprus. Spelers slapen niet veel een nacht na een wedstrijd, door de adrenaline. Daarom is een vliegtuig met bedden nodig, zodat de spelers goed uitgerust zijn", zegt Wilmots tegenover Belgische media. "Ik wil ze ook in de best mogelijke omstandigheden afleveren bij hun clubs, zodat ze in staat zijn bij hun club drie dagen later een perfecte prestatie te leveren. Allemaal samen zijn ze 400 miljoen euro waard, betaald door hun clubs. Dan moet je er verantwoord mee omspringen. Wij staan nu vierde op de ­wereldranglijst. België mag zich niet belachelijk maken."

"Ik heb in 2,5 jaar met de Rode Duivels negen oefenwedstrijden gespeeld. Dat heeft veel geld opgebracht voor de bond. Zo'n ­oefenduel levert bijna één miljoen euro op. Ik vroeg 100.000 euro voor dat vliegtuig. Dan blijft er nog 900.000 euro over", rekent Wilmots uit. "Ik probeer alleen zo goed mogelijk in mijn domein te werken. Ik ben de zoon van een landbouwer. Ik weet wat een euro waard is. Ik weet wat zuinig zijn is."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen