Wenger kijkt uit naar wedstrijd tegen oude liefde

24 februari 2015, 17:17

Voor Arsene Wenger is het duel tussen Arsenal en AS Monaco, woensdag in Londen in de eerste fase van de achtste finales van de Champions League, een speciale. De 65-jarige Fransman was tussen 1987 en 1994 hoofdcoach bij de Monegasken en zit sinds 1996 in de dug-out bij de Londenaren.

"Het was de start van mijn loopbaan en ik wist niet hoe lang ik trainer zou blijven en hoe ver ik zou komen", aldus Wenger op de website van de UEFA over zijn periode bij AS Monaco. "Het was mijn eerste kans bij een grote club. Ik was nog heel jong en het is iets waar je altijd dankbaar voor zal blijven."

Arsenal is tegen AS Monaco de favoriet. Wenger draait daar niet omheen. "Ik hou van druk, want er staat veel op het spel. Dit zijn de wedstrijden die je wil spelen, zowel als manager als speler", aldus Wenger. "Dit is ons zeventiende jaar op rij in de Champions League. 'Makkelijk' is een woord dat uit deze competitie verbannen zou moeten worden. Maar we mogen vertrouwen hebben, want we winnen onze wedstrijden. We hebben de juiste toewijding en spirit, maar deze duels zijn altijd moeilijk. Het wordt interessant. Ik ben blij dat AS Monaco terug aan de top is, maar nu richt ik mij op de wedstrijd. AS Monaco is een gedisciplineerde ploeg, die vooral defensief sterk is. Ze zijn goed georganiseerd en gevaarlijk in de omschakeling."

Wenger kan tegen AS Monaco niet beschikken over de geblesseerden Jack Wilshere en Aaron Ramsey, achter de naam van Alex Oxlade-Chamberlain staat nog een vraagteken. Mikel Arteta, Mathieu Debuchy, Serge Gnabry en Abou Diaby zitten al voor langere tijd in de lappenmand bij Arsenal en ontbreken ook woensdag.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen